Rikkoutunut lasi voi luonnollisesti aiheuttaa vaaratilanteita, jotka on vältettävissä toimimalla oikein. Tärkeintä on estää lisävahinkojen syntyminen muita varoittamalla sekä estämällä ihmisten pääsy rikkoutuneen lasin lähelle. Rikkoutuneesta lasista aiheutuvat vaaratilanteet voidaan välttää tehokkaimmin soittamalla paikalle ammattitaitoinen lasitusliike.

Rikkoutuneen lasin terävät särmät ovat vahingollisia niin eläimille kuin ihmisillekin. Etenkin julkisissa tiloissa rikkoutunut lasi voi aiheuttaa vaaraa laajalla alueella. Siitä huolimatta kulku alueelle tulisi estää siivouksen ajaksi tai ainakin pyrkiä minimoimaan tilan käyttö, jos kulun estäminen ei ole mahdollista. Nopea keino on esim. nostaa jakkaroita tai muita kevyitä ”esteitä” alueen ympärille, kunnes alue on puhdistettu rikkoutuneesta lasista.

Lasin rikkoutumisen jälkeen irralliset lasinsirut ja -särmät eivät ole ainoa vaaraa aiheuttava tekijä. Usein huomiotta jää haljenneiden lasien tippumisvaara, joka syntyy kun osa lasista jää löyhästi tai lähes vapaasti roikkumaan ovi- tai ikkunakarmiin. Tippumisvaara on sitä merkittävämpi, mitä suuremmista lasielementeistä on kysymys.

On siten turhaa ja vaarallistakin esim. yrittää itse irrottaa haljennutta tai rikkoutunutta lasia. Uusi lasi on joka tapauksessa vaihdettava rikkoutuneen tilalle, joten myös lasin poistaminen kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi – samalla työ tulee tehdyksi turvallisesti siihen tarkoitetuilla välineillä ja suojaimilla.

Tarvitsetko apua rikkoutuneen lasin poistamisessa tai hävittämisessä? Soita 09 507 2101 – ja pian olemme jo matkalla.

Ylläpito
0

Lasi24h.fi
Lasi24h.fiLasi rikki kotona, työpaikalla tai firmassa? Näppäile luuriin numeromme 09 507 2101 – ja pian olemme jo matkalla.
40-vuoden kokemuksella
Help-Lasi OyPalvelun tuottaa Help-Lasi Oy. Kopiointioikeus © 2019 Help-Lasi Oy ja Lasi24h.fi